Formación jurídica a través de “Moot Courts”. Experiencia del primer equipo URV en el IV Concurso Interamericano de Derecho al Desarrollo Sostenible

foto

Bienvenidos,

Nos complace comunicaros que el próximo Lunes, 5 de mayo, tendrá lugar el Coloquio de Medio Ambiente titulado: “Formación jurídica a través de Moot Courts. Experiencia del primer equipo URV en el IV Concurso Interamericano de Derecho al Desarrollo Sostenible”. Aquí os dejamos un breve resumen:

Els  “moot courts”, igual que les Clíniques Jurídiques, són activitats curriculars o extra-curriculars de l’àmbit de l’ensenyament del Dret, originàries de la tradició anglosaxona i actualment molt arrelades en molts països del món.

El “Concurso Interamericano de Derecho al Desarrollo Sostenible” és una prestigiosa competició “moot court”, consistent en una simulació de la Cort Interamericana de Drets Humans. En ella, els participants estan cridats a desenvolupar una discussió jurídica entorn d’un cas hipotètic en el qual es planteja un conflicte entre un Estat i un poble o col·lectiu ciutadà. La particularitat d’aquesta competició és que el cas sobre el qual es discuteix en cada edició pretén reflectir la tensió, avui tan present, entre el desenvolupament econòmic i la protecció del dret al medi ambient sa, així com altres drets lligats a aquest últim.

Entre el 18 i 21 de març, una delegació d’estudiants de Dret Ambiental va viatjar a Rio de Janeiro,  per representar a la URV a la quarta edició d’aquesta competició, organitzada anualment per  la Fundaçao Getulio Vargas (Brasil), la Universitat de los Andes (Colòmbia) i la Tulane University Law School (EUA).

Els tres components d’aquest equip  -la Erea Suarez Cornejo, el Fred Larreategui Fabara i Patricia Melissa Sangama Suazo (els tres estudiants del Màster Universitari en Dret Ambiental)- i l’entrenadora – la Isabel Vilaseca Boixareu (becària predoctoral del CEDAT)- impartiran un seminari el proper dilluns 5 de maig, a les 19:00h, a l’aula Seminari 1,  amb l’objectiu de  compartir la seva experiència amb el conjunt de la comunitat universitària.  En primer lloc, explicaran el procés de preparació de les diferents fases de la competició. En segon lloc,  parlaran sobre el trascurs de la fase oral a Rio de Janeiro. Finalment, exposaran les seves valoracions i reflexions sobre el treball realitzat i sobre les contribucions que aquesta experiència ha tingut en la seva formació.

Si queréis saber más sobre el tema…Os esperamos!!!

Publicado por AAEDAT

La AAEDAT té per finalitat estrènyer llaços d'integració entre els alumn@s i ex alumn@s del Màster i d'acord als seus estatuts té com objectius: 1. Satisfer interessos comuns amb la finalitat de promoure els nostres coneixements científics de caràcter ambiental i aplicar-los en benefici de la col·lectivitat. 2. Promoure imantenir una xarxa de relacions i d'intercanvis professionals entre les persones que s'han format en la URV en l'àmbit del dret ambiental. 3. Contribuir amb la divulgació i difusió dels objectius del Centri d?Estudis de Dret Ambiental de la Universitat Rovira i Virgili, com una entitat pública catalana d'investigació universitària superior, i promoure i divulgar al mateix temps les activitats dels seus ens i col·lectius, sempre que responguin a alguns dels objectius enunciats. 4. Fomentar la col·laboració amb altres col·lectius universitaris i la creació d'espais comuns de debat i reflexió. 5. Buscar mecanismes de relació amb la societat, representada per entitats i organismes socials, culturals, polítics i econòmics. 6. Organitzar activitats i prestar serveis als associats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A <span>%d</span> blogueros les gusta esto: